«Припинення діяльності ЦНАПу у Бучачі призведе до адміністративного колапсу», – заява партії «Довіра»

Опубліковано в Соціум 28.01.2021
Депутатська група «Довіра» стурбована ситуацією, яка склалася із завершенням роботи Бучацького центру надання адміністративних послуг.

Депутати від «Довіри» зазначають, що керівництво Бучацької міської ради вперто не хоче створити таку комунальну установу, як, наприклад, створила  Трибухівська громада, чим прирікає працівників на додаткові фінансові витрати, втрату часу та здоров’я, а зосереджує свою увагу на фінансуванні Редакції районного радіо, що не працює вже три роки. 

– Вказаний центр припинить свою діяльність вже 08 лютого цього року, хоча законодавством покладено надання більшості адміністративних послуг саме через місцеві ЦНАПи. А саме: приймання документів для одержання соціальних виплат,  субсидій, допомоги малозабезпеченим сім’ям тощо. Припинення його діяльності призведе до адміністративного колапсу і зачепить усі верстви населення. А найболючіше - по найменш соціально та матеріально захищених.  Натомість, керівництво Бучацької міської ради не проводить відповідних кроків для вирішення цієї проблеми, як і з вирішенням складної ситуації із так званим трудовим архівом. Після ліквідації установ та відділів Бучацької РДА тисячі вчителів, службовців, працівників культури та інші будуть змушені їхати в Чортків, з яким немає нормального транспортного сполучення, для одержання виписок чи копій документів, необхідних для вирішення своїх соціальних потреб, – йдеться у зверненні «Довіри».

Депутати вимагають розглянути це питання на черговій сесії міської ради та прийняти відповідні рішення щодо вирішення проблеми.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.