У громадах Тернопільщини відбулись зустрічі з питань децентралізації та виборчого процесу

Опубліковано в Соціум 21.10.2020

У об’єднаних громадах Тернопільщини проходять інформаційно-роз’яснювальні зустрічі з питань децентралізації та особливостей виборчого процесу.

Організовано такі заходи у 15 областях країни з ініціативи Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Їх учасниками є активні виборці та члени виборчих комісій.

Цього тижня зустрічі відбулися в кількох населених пунктах Білецької, Настасівської, Великоберезовицької, Тернопільської та Байковецької ОТГ.

Кваліфіковані тренери з питань виборів та децентралізації – представники обласної організації Комітету виборців України розповіли присутнім про нововведення у Виборчому кодексі України, зокрема, про виборчі системи та процедуру голосування, про правила ведення агітації, а також про зв’язок виборців із депутатами після їх обрання, про повноваження органів місцевого самоврядування, про новий адміністративно-територіальний устрій тощо.

Зустрічі відбулися в рамках проєкту «Сприяння належному врядуванню в місцевих громадах як складової реформи децентралізації», в якому бенефіціаром є Міністерство розвитку громад та територій України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.