Тернопільській міській дитячій лікарні подарували новий УЗД-апарат за кілька тисяч доларів

Опубліковано в Соціум 28.03.2019
Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня отримала новий сучасний апарат для ультразвукової діагностики, який вартує близько двадцять тисяч доларів.
 
Цей прилад подарував закладу Міжнародний благодійний фонд «MANUS DEI». Допоміг лікарні отримати УЗД-апарат народний депутат від БПП Ігор Побер.
 
Як розповів нардеп, нова сучасна система для УЗД-діагностики допоможе врятувати не одне дитяче життя.
 
– Для розвитку сучасної якісної медицини потрібні не лише досвідчені лікарі, але й нове обладнання, яке допоможе попереджати та виявляти небезпечні хвороби. Моя заслуга в тому, що лікарня отримала новий прилад, є не дуже великою. Я лише був мостом, завдяки якому люди об’єднались та придбали новий апарат для ультразвукової діагностики. З благодійним фондом «MANUS DEI» ми співпрацюємо вже не вперше. Так, наприклад, минулоріч керівник фонду вже допоміг тернопільській лікарні отримати сучасний гастрофіброскоп, який вартує понад 575 000 грн. Приємно, що є люди які допомагають медичним закладам отримати вкрай необхідне обладнання, – поділився Ігор Побер.
 
В той самий час, міський голова Сергій Надал зазначає, що на фінансування медичної галузі з міського бюджету щороку виділяють все більше коштів, у тому числі і на придбання необхідного обладнання для міських комунальних закладів охорони здоров’я.
 
– Я дякую благодійному фонду «MANUS DEI» за те, що вони вже вдруге допомагають тернопільським медичним закладам, демонструючи хороший приклад того, як може бізнес нести соціальну відповідальність і допомагати лікарням. Цей сучасний переносний УЗД-апарат є надзвичайно потрібний медичному закладу, адже завдяки ньому лікарі зможуть вчасно виявляти важкі захворювання на ранніх стадіях і попередити їх, – зауважив Сергій Надал.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.