У ТНЕУ обрали новий вектор співпраці із Поліським державним університетом

Опубліковано в Соціум 29.12.2018
26 грудня, до Тернопільського національного економічного університету з робочим візитом завітали гості-партнери із Поліського державного університету (м. Пінськ, Республіка Білорусь).

 Професорсько-викладацький колектив ТНЕУ під головуванням ректора Андрія Крисоватого радо вітали представників Поліського державного університету.

– Ми розгорнули нову сторінку співпраці Тернопільського національного економічного університету та Поліського державного університету. Сподіваємося, що діалог між двома закладами вищої освіти буде продуктивним й ми зможемо реалізувати спільні наукові, освітні, спортивні та культурні проекти, – зазначив Андрій Крисоватий.

Ректор ТНЕУ також розповів про міжнародну діяльність університету.

У свою чергу міжнародні партнери, а саме: ректор Поліського університету Костянтин Шебек, проректор з наукової роботи Ольга Золотарева, декан економічного факультету Ірина Зборіна, декан факультету банківської справи Ігор Янковський та начальник центру інформаційних технологій Павло Пігаль, висловили своє захоплення від співпраці між ЗВО.

– Ми цінуємо те, що такий, відомий не лише в Україні, університет простягнув нам руку співробітництва. Зі своєї сторони, обіцяємо докласти максимум зусиль, щоб вас не розчарувати й бути корисними один одному,  – підкреслив Костянтин Шебек.

З презентацією виступив Павло Пігаль, який розповів присутнім про історію, галузі діяльності, структурні підрозділи та міжнародне співробітництво Поліського державного університету.

– Наш заклад вищої освіти є наймолодшим у Білорусі, де функціонують 5 факультетів – економічний, банківської справи, біотехнологічний, організації здорового способу життя та додаткової освіти, 15 кафедр, 9 філіалів кафедр, 8 науково-виробничих лабораторій, 2 навчальні лабораторії. Також при університеті функціонує центр фізичної культури і спорту, де студентам проводять заняття  на стадіоні, льодовій арені, в універсальному спортивному залі, спортивному басейні. А також Навчально-медичний центр та студентський санаторій-профілакторій, де молоді люди мають можливість покращити свій стан здоров'я. Навчальний заклад бере участь у програмі Erasmus +, співпрацює із університетами  України, Польщі, Німеччини, Литви, Китаю. В університеті навчається 2 500 студентів на денній та 1 100 –  на заочній формах навчання, а працює – 200 викладачів. Найпопулярнішою спеціальністю  є «Міжекономічні зв'язки». Вартість навчання за один рік становить 1 000 доларів США, – розповів начальник центру інформаційних технологій Поліського університету.

Зазначимо, що зустріч завершилася підписанням угоди про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та Поліським державним університетом. Така домовленість дає можливість студентам та викладачам ТНЕУ брати участь у  міжнародних конференціях, спільно реалізовувати наукові та освітні проекти.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.