Яка канцелярія може знадобитися працівникам офісу? Види та поради.

Опубліковано в Економіка 14.12.2023

Організувати робочий процес в офісі достатньо складно. Потрібно продумати багато деталей. Зокрема важливо не забути про канцелярські прилади.

Навіть сучасні компанії, де в кожного працівника є комп’ютер, потребують канцтовари для офісу. Це папір, ручки, олівці, ножиці, гумки для грошей то що. Перш ніж купувати ці товари, менеджер має скласти детальний перелік необхідного. А у цьому допоможе наша стаття.

Папір та паперова продукція

Перш за все розглянемо найпотрібніше – папір офісний. На перший погляд, все просто – обрати потрібний формат та й все. Однак багато залежить від якості. Насамперед це зовнішній вигляд документів та час роботи офісної техніки. Папір поділяється на класи:

  • А – найвищий ґатунок, який використовується для презентацій та реклами;
  • В – хороша якість для друку документів та кольорових зображень;
  • С – чорно-білий масовий друк.

Білизна виробів з паперу має бути на рівні 95-98%. Дешевші варіанти будуть відбілені шкідливим хлором, а дорожчі – безпечним воднем.

Також в ділової людини обов’язково має бути щоденник. Без цього засобу складно планувати свої зустрічі та робочі процеси. Блокноти допоможуть ні про що не забувати та впорядковувати свої думки. Крім того, корисно мати на столі папір для нотаток.

Письмове приладдя

Папір та щоденники будуть ні до чого, якщо під рукою немає письмового приладдя. На кожного працівника має припадати по 2-3 ручки чорного або синього кольору. Вони можуть бути кульковими, масляними чи гелеві. Кожен варіант має свої переваги, та головне вони мають забезпечувати чисте письмо. Варто зазначити, що гелеві ручки закінчуються швидше.

Простий олівець використовується для тимчасових записів і правок, тому без нього теж не обійтись. Зручно, якщо він буде механічним, в іншому випадку доведеться ще докуповувати точилу. Також слід подбати про гумку для стирання.

 Корисно мати текстові маркери. Вони потрібні для того, щоб виділяти фрагменти тексту, помічаючи їх яскравим кольором. Для роботи з текстом знадобиться набір з чотирьох основних кольорів (чорний, зелений, жовтий та червоний).

Різний дріб’язок

Якщо ви обираєте канцтовари для офісу, то потрібно пригадати багато чого. Для роботи може знадобитися клей, лінійки, канцелярські ножі та інші аксесуари для роботи з паперовою продукцією.

Для скріплення аркушів паперу знадобиться стиплер та скоби для нього. Купуючи товари для офісу такого типу слід враховувати їх пробивну потужність. Не варто намагатись з’єднати більшу кількість аркушів, ніж це було передбачено виробником. А для розшивання паперових матеріалів знадобиться такий настільний прилад як антистпелер.

Також при роботі з текстом може знадобитися коректор. Це канцелярське приладдя, яке необхідне для виправлення помилок. Є кілька варіантів: коректор ручка (для точкового виправлення), стрічковий і коректор в баночці з пензликом.

 Для роботи з паперами ще знадобляться такі канцелярські товари:

  • Файли;
  • Папки-швидкозшивач;
  • Папка для паперів;
  • Дирокіл та ін.

Якщо придбати все необхідне приладдя, то працювати в офісі буде зручно. Співробітники не стануть відволікатися на пошуки паперу, ручок та іншого. Отже, продуктивність праці зросте.

 

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.