Народний депутат з Тернополя Андрій Богданець добивається підтримки молочного скотарства

Опубліковано в Економіка 20.10.2023
Народні депутати, молочні підприємства та СМПУ звернулися до президента України, прем’єр-міністра України та голови Верховної Ради з пропозицією передбачити у держбюджеті на 2024 рік кошти на підтримку молочного скотарства, щоб зупинити тенденцію зниження виробництва молока в Україні.

Про це пише «Телеграф».

Серед тих, хто добивається підтримки молочного скотарства, є народний депутат з Тернополя, співголова МФО «За розвиток молочної галузі» Андрій Богданець.  

Він розповів, що вже працює робоча група, яка формує держбюджет на 2024 рік.

– Моя позиція незмінна — нам потрібно нарощувати перероблення агросировини та розвивати тваринницьку галузь. Навіщо це потрібно? Щоб переробники сформували вищу додану вартість для нашої економіки. Щоб ті ж самі виробники зерна, які стикнулися з проблемами експорту продукції в ЄС та мають величезні логістичні проблеми через обстріли портів, могли переробляти збіжжя в Україні та перетворювати його на продукцію більшої вартості,  каже Андрій Богданець.

На думку Богданця, дотації виробникам молока та переробникам повернуть державі у 2-3 рази більше коштів у вигляді податків та робочих місць.

– І до того ж ми приберемо зайві обсяги нашого зерна з зовнішніх ринків, знімаючи напругу з ЄС в цьому питанні,  вважає нардеп.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.