Авто, мотоцикл, дрони: «Українська команда» Тернопільщини та «Ольвія» відправляють чергову допомогу на фронт

Опубліковано в Війна Автор  soroka 19.06.2024
Ще одну допомогу на фронт укомплектували та готують до відправки волонтери «Української команди» в Тернопільській області спільно з волонтерським центром «Ольвія».

Везуть для військових відремонтовану автівку, мотоцикл, 13 дронів, а також продукти харчування та інші необхідні речі.

Це вже не перша співпраця «Української команди» та «Ольвії». Нагадаємо, волонтерський центр «Ольвія» ще з 2014 року об`єднав навколо себе чимало жителів Тербовлянщини, а згодом й інших населених пунктів області. Вони роблять консервації, печуть хліб, збирають одяг чи інші необхідні речі, аби далі передати їх нашим захисникам та захисницям.

– Дрони, які сьогодні передаємо, створені рукам наших друзів-волонтерів. Над ними злагоджено працює ціла команда. Вона займається усім процесом самостійно – від поставки комплектуючих до відправки дронів на фронт. Також зібрати допомогу для військових нам допомагають аграрії краю, зокрема ТОВ «Золотники-АГРО». Дякуємо за підтримку і небайдужим жителя краю. Хтось підтримує фінансово. Хто не має такої змоги – пече хліб чи допомагає фізичною працею, – розповів лідер «Української команди» на Тернопіллі, народний депутат Микола Люшняк.

Волонтери, які створюють дрони, кажуть, перш ніж відправити дрон на війну, вони мають стовідсотково впевнитися у тому, що він працює та допоможе нашим воїнам.

– Якщо є усі комплектуючі, то дрон складаємо півтори години. Потім ще треба його прошити та облітати, аби бути впевненими у ньому. Щоб зібрати кошти на комплектуючі, проводимо благодійні ярмарки, місцеві художники продають свої картини на аукціонах. Буває, що хтось просто на вулиці зупиняє і дає кошти,– зазначив підприємець Роман Паньків.

 

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.