У Тернополі діти влаштували масовий флешмоб проти війни (відео)

Опубліковано в Відеоновини 01.06.2016

В рамках Міжнародного дня захисту дітей, який святкують кожного року 1 червня.

Тернопільські діти разом із гостями з Польщі пройшли центром Тернополя під гаслом «За мир в Україні». Урочисто та музично їх супроводжував духовий оркестр.

Опісля біля водограю «Сльози Гронського» діти взяли участь у тематичному танцювальному флешмобі.

-         Захід відбувається під гаслом «Діти світу проти війни»,  - розповідає начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Ростислав Дрозд. - Флешмоб – це звернення до очільників Російської Федерації припинити збройну агресію проти незалежної України. Особливість цього флешмобу в тому, що діти будуть навчатися простим рухам, тобто він попередньо не готувався.

Взяли участь у флешмобі діти з Тернопільщини та міста, батьки яких служать або перебували у зоні АТО. У небо полетіли патріотичні синьо-жовті та біло-червоні повітряні кульки, а також голуби миру.

-         Тут беруть участь діти з Тернопільської області, з районів, з Тернополя, а також делегація 40 дітей з Республіки Польща, з міста Зелена Гура, - зауважив Ростислав Дрозд. – У цьому місті два роки поспіль приймають наших дітей, батьки яких воюють в АТО, на відпочинок. І звісно, ми раді цього року запросити польських дітей до нас на святкування. Наша концепція проведення цього свята, яка була розроблена службою у справах дітей, передбачає, що кожного року ми залучаємо різні категорії дітей, оскільки одночасно їх залучити ні організаційно, ні матеріально неможливо. Тому минулого року ми проводили для 270 дітей-сиріт Тернопільської області, а цього року - для дітей, батьки яких в АТО. Чому власне ця категорія? Тому що це актуально.

- Я приїхав сюди відсвяткувати наше свято - День захисту дітей. Думаю, познайомлюся з друзями з Польщі і потім приїду додому, розкажу всім про мої враження і отримаю багато позитиву, - ділиться 12-річний Макисм Білосевич з Кременця, батько якого служив у батальйоні «Збруч».

Діти з Республіки Польща перебувають у Тернополі вже четвертий день, відвідали різні цікаві місця області та міста: печери, аквапарк, атракціони у ТРЦ «Подоляни», познайомилися з Тернополем. Наші ж діти поїдуть на відпочинок і оздоровлення до сусідньої країни вже найближчим часом.

-         У нас є запрошення, над цим працює Управління міжнародних відносин і фандрайзингу обласної адміністрації, власне вони налагоджують контакт із закордоном. Зараз є вже дві такі домовленості – це на Хорватію і Польщу (Мазовецьке воєводство). Особливістю цього оздоровлення є те, що кожного року їдуть нові діти. Цього року туди їдуть діти учасників АТО, - підсумував Ростислав Дрозд.

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.