Хто на Тернопільщині може «відкосити від армії

Опубліковано в Життя краю 26.09.2018

У військкоматах Тернопільщини готуються до осіннього призову, який почнеться в жовтні 2018 року, проте в області є категорії осіб, які можуть уникнути служби в армії.

З 18 років жителі Тернопільщини мають право йти в армію за власним бажанням, а в 20 років – обов’язковий призов в армію. Згідно ст. 23 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» термін служби в армії становить: 18 місяців – для призовників, які не мають вищої освіти; 12 місяців – для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра. При цьому важливо знати, що призвані в армію юнаки не будуть допускатися на лінію фронту в зоні АТО.

Як наголосив під час брифінгу в Тернополі заступник військового комісара Тернопільського облвійськкомату - начальник відділу комплектування та призову підполковник Петро Сирко, випадки, в яких призовник може отримати відстрочку, прописані в законі України «Про військовий обов'язок і військову службу». За ухилення від призову передбачена кримінальна відповідальність.

 — До категорій осіб, які отримають відстрочку від призову на строкову військову службу належать люди, які звільнюються за сімейними обставинами: чоловіки, які мають двох і більше дітей або вагітну дружину; призовники, які є єдиними годувальниками в сім’ї. До пільгових категорій належать і чоловіки, які здобувають освіту у всіх навчальних закладах із денною формою навчання до повного закінчення закладу. Щодо загальноосвітніх та професійно-технічних училищ, то особи, які там навчаються, не призиватимуться 21-го року. Не служитимуть в армії і педагоги, лікарі, священнослужителі зареєстровані в конфесії, поліцейські, резервісти і т.д.,наголосив Петро Сирко.

Начальник підмітив, що для того, аби потрапити під відстрочку, людям потрібно зібрати низку документів: копії паспортів, довідки про склад сім’ї, довідки, що підтверджують наявність права на звільнення.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.