Валяні вироби тернополянки виглядають, наче справжні герої мультфільмів (фото)

Опубліковано в Життя краю 10.09.2018

Тернополянка Лілія Хвостівська працює у техніці валяння лише близько трьох місяців, проте її фігурки та брошки з шерсті зроблені настільки майстерно, що викликають захоплення чи не у кожного містянина.

Як розповідає талановита тернополянка, коли вона вперше спробувала валяти, не думала, що це заняття стане для неї настільки захоплюючим і жінка займатиметься цим постійно.

Спершу я й не думала, що продаватиму свої вироби. Перші роботи виготовляла для сина, похресниці. Фотографувала свої фігурки та поширювала світлини у соцмережах на власній сторінці. Люди бачили роботи, цікавилися ними, хвалили, що додавало стимулу продовжувати творити звіряток із шерсті. Згодом захотілося розширити асортимент, тож окрім фігурок я почала виготовляти ще і брошки у формі тваринок. Згодом почала продавати свої вироби. Серед усіх брошок-тваринок мені найскладніше зараз дається створювати собачок. Скільки часу затрачаю на виготовлення прикраси залежить від складності виробу. Можу валяти одну річ від одного до чотирьох днів, хоча скільки сидітиму над своїм витвором у мене часто залежить також від настрою, — розповідає умілиця.

Пані Лілія додає, що техніка валяння не є складною, лише забирає багато часу. Жінка додає, що це заняття приносить їй чимало задоволення, тому тільки розвиватиме свою майстерність у техніці валяння.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.