У центрі міста тернополян безкоштовно перевіряють на гепатит С (фото)

Опубліковано в Життя краю 27.07.2018

У центрі Тернополя відбувається щорічна інформаційно-просвітницька акція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусним гепатитом, який традиційно відзначають 28 липня.

Поблизу драмтеатру лікарі-інфекціоністи проводять експрес-тестування на вірусний гепатит С та надають фахові консультації. Представники громадської організації «Джерела громадського здоров’я» роздають перехожим засоби контрацепції, лубриканти та інформаційні листи.

– Недарма кажуть, що ХІХ століття – час вірусів, адже гепатит С стає глобальною проблемою для людства. Він не проявляє себе, том діагностувати захворювання дуже важко. Сьогодні ми проводимо профілактичний захід, аби нагадати тернополянам про захист від цієї недуги. Усі охочі здають кров та отримують результат через 20 хвилин. Бажання перевіритися на наявність гепатиту С виявили вже понад 80 людей. Тернополяни сьогодні активні, за що ми їм дякуємо. Колись люди соромились говорити про захворювання, які передаються статевим шляхом, але поширення інформації дало свій результат, – розповідає соціальний працівник Галина Богданівна.

Подібні акції у Тернополі організовують вже не вперше, аби проінформувати населення та закликати людей дбати про своє здоров’я.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.