Музей національно-визвольної боротьби з'явиться на Тернопільщині

Опубліковано в Життя краю 18.07.2018

У селі Бишки Козівського району планують відкрити музей національно-визвольної боротьби як об’єкт спільної власності громад сіл, селищ та міст Тернопільської області.  

Таку пропозицію громадських організацій Тернопільщини підтримали депутати на вчорашній сесії Тернопільської обласної ради.

– Музей національно-визвольної боротьби потрібен нашій області. Ми розглядаємо створення такого закладу в Бишках, але маємо розуміти, що таких місць на Тернопільщині є багато. Зусиллями органів державної влади та місцевого самоврядування ми відкрили пам’ятний меморіал на горі Лисоня, але до сьогодні там немає музею. В Антонівцях, наприклад, є місцевий музей, але він не має господаря, який би доглядав за приміщенням. Нам варто створити комунальну організацію, яка візьме на себе відповідальність за всі ці місця бойової слави та буде прибирати, вчасно ремонтувати все. Ідея створення музею в Бишках – гарна, але ми маємо одночасно підійти до цього питання й з боку фінансування не тільки заробітних плат. Необхідні ще й поточні та капітальні видатки на утримання цих історичних місць. Ми витрачаємо мільйони на проведення заходів, а потім усі забувають про це, – наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Так, під час сесії облради Тернопільська обласна державна адміністрація отримала доручення розробити та подати в місячний термін пропозиції щодо створення установи, проект статуту та джерела фінансування.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

13.05.2024 soroka
З ініціативи Сергія Надала у школах Тернополя розпочали проєкт «Історія України – історії Героїв»
З 14 по 23 травня 2024 року у середніх школах Тернополя пройдуть заходи в межах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.