За допомогою ексклюзивної техніки тернополянка створює речі з елементами свята (фото)

Опубліковано в Життя краю 11.06.2018

Тернопільська художниця Надія Гута створила серію оригінальних святкових листівок за допомогою власної техніки – контура. Кожен малюнок авторка виводить на білому картоні різного розміру спеціальним контуром – приладом, завбільшки з великий маркер, усередині якого міститься фарба. Такий пристрій для малювання дещо нагадує перову ручку, адже має подібний наконечник.

Надія Гута вже виготовила своїми руками декілька десятків листівок неоднакової величини на різноманітну святкову тематику. Роботи талановитої тернополянки можна побачити на виставці в тернопільському Молодіжному Центрі.

Як розповіла художниця, створювати оригінальні паперові вироби вона почала задля того, аби передати на них радісні, хвилюючі моменти життя.

На перших листівках, які почала створювати, я передала спогади про захоплюючі, неповторні моменти, які переважно розділяли зі мною друзі. Кожна із таких робіт справді відображала частинку мого власного всесвіту. Спершу ці листівки я робила для товаришів, а вже потім почала виготовляти їх більше на ширшу тематику. На моїх роботах в основному відображені теми свят – Великодня, Дня матері, особистих святкувань – вітальні до дня народження, дня ангела, весілля та інші, — поділилася Надія Гута.

За словами пані Надії, щоб вивести на папір лінії різної товщини, потрібно з неоднаковою силою натискати на контур: слабше, то отримуємо тоненькі лінії, а сильніше – товсті та чіткі.

Для того, аби передати іншим тернополянам вміння вдало вправлятися контуром, художниця нещодавно провела в Молодіжному Центрі  майстер-класі «Місто контуром», де кожен учасник мав можливість створити свою ілюстрацію вуличок, будиночків, дерев та фонтанчиків свого міста. Під пильним оком художниці діти та дорослі виконували малюнок графічно за допомогою чорного контуру з елементами одного кольору.

— На початку роботи я вчу людей, які приходять до мене на майстер-класи, що спершу потрібно виводити лінії чорною фарбою, а вже потім іншими. Малюванням контуром цікавляться як дітки, так і дорослі. До речі, в мене виникла ідея, що пізніше можна організувати виставку робіт учасників майстер-класів. Було б чудово, якби листівки своїми руками стояли не тільки вдома у людей, але й милували очі пересічних тернополян, — поділилася Надія Гута.

Варто зазначити, що тернополянам, яким припаде до душі той чи інший паперовий витвір мистецтва молодої художниці, можуть придбати цю листівку в пані Надії.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.