Тернополяни зможуть провести цілу ніч у музеї

Опубліковано в Життя краю 11.05.2018

Напередодні Міжнародного дня музеїв Тернопільський обласний краєзнавчий музей запрошує на традиційну щорічну акцію «Музейна дивоніч», яка відбудеться 17 травня.

На гостей заходу чекають тематичні екскурсії, конкурси та багато цікавих майстер-класів з пов’язування хустки та намітки, вибійки по тканині, прасування домотканого полотна рубелем, плетення квіткових вінків, прядіння.

– Уже кілька років поспіль ми приєднуємось до міжнародної акції «Ніч музеїв». Щоразу запрошуємо багато відомих майстрів, але цього року пішли трохи іншим шляхом – хочемо все організувати власними силами. Найчастіше гостями нашого музею є діти. Вони хочуть не лише почути багато цікавого, але й доторкнутись до експонатів. Через це ми вирішили організувати у рамках акції багато майстер-класів, де діти можуть самостійно спробувати зробити якусь серветку чи, наприклад, сплести віночок із польових квітів, – розповіла заввідділом науково-просвітницької роботи Тернопільського обласного краєзнавчого музею Наталя Українець.

До слова, міжнародна акція «Ніч музеїв» покликана показати експонати та потенціал сучасних музеїв, залучити молодь частіше відвідувати такі культурно-освітні заклади.

Головне фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.