У центрі міста люди в камуфляжах демонстрували зброю та закликали тернополян приєднатися до лав контрактників

Опубліковано в Життя краю 09.05.2018

В День Перемоги на головній площі міста представники Тернопільського військкомату провели символічну акцію, закликаючи жителів вступити на військову службу за контрактом до військових частин області.

Організатори акції розгорнули на майдані намет, в якому охочі містяни та гості могли ознайомитися з плакатами та листівками, що стосувалися контрактної служби у Збройних Силах України. Окрім цього чоловіки також демонстрували перехожим окремі види зброї та розповідали, для чого вона призначена.

За словами офіцера відділення комплектування Тернопільського об'єднаного міського військового комісаріату старшого лейтенанта Андрія Габіната, на сьогоднішній день кількість військовослужбовців-контрактників зростає, чому сприяють і заохочувальні заходи від органів місцевого військового управління.

Подібні акції ми проводимо в Тернополі регулярно переважно в пам’ятні дні та державні свята, закликають громадян оцінити всі переваги і перспективи служби за контрактом, на яку можна вступити лише на добровільній основі. Оскільки в положеннях Конституції України йдеться, що кожен громадянин зобов’язаний захищати суверенітет, територіальну цілісність своєї держави, то несення військової служби є почесною місією для кожного хлопця та чоловіка. Перевагою контрактної служби також є те, що до неї вступати можуть люди до 60 років, бо на строкову службу призивають чоловіче населення до 27 років. Якщо до лав контрактників доєднуватиметься щоразу більше громадян, то в області не потрібно буде проводити хвилі мобілізацій. До того ж, у військовослужбовців пригідною є і оплата праці – не менше 7,5 тисяч на місяць, — повідомив Андрій Габінат.

Варто зазначити, що на військову службу за контрактом на посади рядового, сержантського та старшинського складу приймаються громадяни призивного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби, військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

01.05.2024 soroka
Волонтери «Української команди» відправили допомогу воїнам на Херсонський та Донецький напрямки
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відправив чергову допомогу на фронт. Медикаменти та побутові…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.