В День добровольця бійцям Тернопільщини вручили особливі нагороди (фото)

Опубліковано в Життя краю 16.03.2018

На святковому заході 14 березня в Українському домі «Перемога», приуроченому до Дня добровольця, бійці Тернопільщини отримали ордени «Лицарський хрест добровольця», а також відзнаки та медалі.

Перед церемонією вручення почестей місцева влада Тернополя, військові, добровольці та громадськість пом’янули хвилиною мовчання вояків, які втратили життя на сході України. Опісля до слова вшанування полеглих бійців-добровольців звернувся очільник ГО «Тернопільська міська організація ветеранів АТО» Дмитро Гайтко.

— Доброволець – це той, хто залишив удома все – дружину, дітей, пульт від телевізора та добровільно пішов віддавати життя, здоров’я за свої сім’ї. Наші хлопці поставили собі за мету захищати не тільки власне, але й наше майбутнє, боронити нашу державу. Серед присутніх сьогодні людей чимало зараз перебувають на службі, а деякі вояки більше ніколи не зможуть бути тут присутніми. Стежки війни чи не найкраще об’єднують за спільною метою різних людей, а на мирній Україні нам чомусь важко об’єднатися.  На фронті хлопці, чоловіки з різних батальйонів для нас є побратимами, — поділився пан Дмитро.

Підкреслив неабияку хоробрість та самопожертву українських добровольців й очільник міста Сергій Надал.

— Для всіх українців, у тому числі й тернополян, хлопці-добровольці завжди будуть героями, адже ті показали кожному неабиякий приклад сміливості, сили духу, патріотизму. Ми повинні завдячувати добровольцям, які першими затримали наступ нападника. Ці вояки продемонстрували всім приклад відчайдушності, зразок того, як потрібно боротися за рідну землю. Кожне молоде покоління повинне переймати від вас еталон мужності та вчитися на ваших вчинках, — звернувся мер Тернополя.

Сергій Віталійович наголосив, що, на жаль, на сьогоднішній день на державному рівні до кінця не вирішено питання щодо соціального статусу добровольців. Та міський голова певен, що найближчим часом відбудеться законодавче врегулювання цього питання на державному рівні.

Після урочистого звернення Сергій Надал та Дмитро Гайтко вручили бійцям нагороди, а захід продовжив святковий концерт.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.