Тернопільські афганці розповіли про нагальні потреби

Опубліковано в Життя краю 14.02.2018

У зв’язку з 29-річчям з Дня виводу військ з Афганістану в Тернопільській міській раді відбулась зустріч представників влади з воїнами-афганцями.

Ветерани афганської війни разом із очільником міста Сергієм Надалом обговорили свої потреби у матеріальній та соціальній підтримці.

– Афганці – це люди, в яких є особливе почуття справедливості, дружби та підтримки один одного. Вони завжди були активними учасниками громадськості. Коли були події на Майдані, то першими захищати людей і в Тернополі, і в Києві «підірвались» саме афганці. Коли виникла потреба захищати країну від російської агресії, то миттєво зреагували також афганці або їх діти. Сьогодні ці люди є основою формування нової української армії, адже зараз близько 2 тисячі офіцерів – колишні афганці, які мають досвід та показують приклад іншим, – зазначив мер Тернополя Сергій Надал.

Афганці звернулись до міського голови із кількома найактуальнішими питаннями, а саме – пільговим проїздом у громадському транспорті, безкоштовним лікуванням та питанням забезпечення житла.

– Керівництво міста нас завжди підтримує. Не було жодного глобального питання, яке б нам не допомогли вирішити. Одного ветерана з інвалідністю минулого року хотіли позбавити земельної ділянки. У зв’язку з цим він переніс важку морально травму. Ми звернулись до депутатського корпусу. Міський голова знайшов аргументи та допоміг нам у цій справі, – розповів голова Тернопільської міської Спілки ветеранів Афганістану Роман Храпцьо.

Сергія Надал наголосив на тому, що усі, хто має посвідчення учасника бойових дій, будуть їздити у громадському транспорті безкоштовно, адже влада міста уклала з перевізниками угоду, що є обов’язковою для виконання.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.