Повний зал аплодував стоячи: у Тернополі презентували фільм “Мій карпатський дідусь”

Опубліковано в Життя краю 29.12.2023

 

У Тернополі відбулася прем’єра стрічки “Мій карпатський дідусь”, знятого грузинським режисером Зазою Буадзе.

Головні ролі у стрічці виконали Народний артист України Богдан Бенюк та італійський актор Сімоне Коста.

У кінотеатрі “Злата” стрічку презентували режисер та актор фільму разом з продюсером стрічки Андрієм Суярком.

З екрану до глядачів також звернувся Сімоне Коста.

– У мене був фантастичний досвід –  можливість під час зйомок пожити у вашій країні. Розкрити для себе ваші традиції та культуру. Хочу подякувати усім, з ким я зустрівся та познайомився. Ви допомогли мені відчути себе, як вдома. І дякую вам за те, що прийшли побачити фільм. Слава Україні! – каже Сімоне Коста.

Як розповідають творці фільму, у сюжеті Мікеле живе життям звичайного підлітка в сонячній Італії. Однак через події, які змінюють його звичне життя, він змушений вирушати у подорож до маленького села в Карпатах, де, як виявилось, у нього є дідусь. Перше знайомство відразу йде не за планом - дід виявляється тим ще буркотливим стариганем, який не знає жодного слова ані англійською, ані італійською. Тож онук планує якнайшвидше повернутись додому, але, схоже, він тут застряг… Стосунки діда й онука перетворюється на битву двох поколінь, але врешті-решт вони обидва дізнаються про велике значення сім'ї та компромісу.

Фільм замішаний на великому почутті, яке ми кожного дня проживаємо. Це любов. Важливо, щоб ми розуміли: фільм знімали в одному з найкращих місць українських Карпат. Місці, яке знайшов Заза Буадзе. Над містом Верховина є гора Біла кобила, з іншого її боку є село Бережниця. Заза поїхав туди, пишучи сценарій і знайшов це село, знайшов мого персонажа Михайла Галамасюка. Тобто це реальне, автентичне місце, де живе багато цікавих людей, – говорить актор Богдан Бенюк. – Ви все це побачите. Зокрема й неймовірно цікавих персонажів тваринного світу. Наприклад, курку, яка зіграла у нас одну з головних ролей душу.

Після перегляду стрічки тернополяни аплодували стоячи. Люди мали можливість поспілкуватися зі знімальною групою фільму, поділитися власними враженнями від побаченого, задати питання, які цікавлять, та зробити фото з творцями стрічки.

Крім того, режисера Зазу Буадзе та виконавця головної ролі Богдана Бенюка нагородили почесними відзнаками Тернопільської обласної ради нагрудними знаками “За заслуги перед Тернопільщиною” імені Ярослава Стецька. Їх представникам знімальної групи передав депутат Тернопільської облради Олег Сиротюк.

За словами Зази Буадзе, робота над створенням фільму тривала чотири роки.

Вперше стрічка побачила світ на Одеському кінофестивалі, який цьогоріч відбувся в Чернівцях.

Крім України, фільм “Мій карпатський дідусь” зможуть переглянути й жителі інших країн, говорить продюсер Андрій Суярко.

Фільм також показуватимуть в Італії. Скоро почнеться прокат фільму в Канаді. Також вчора, 28-го грудня цей фільм демонстрували у Ізраїлі, – розповів Суярко. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.