Головний поліцейський Тернопільщини прокоментував затримання голови облради та заступників очільника ОВА

Опубліковано в Життя краю 27.06.2023

Новий очільник обласної поліції Сергій Зюбаненко сьогодні взяв участь у брифінгу для представників місцевих ЗМІ.

Під час зустрічі він прокоментував резонансне затримання НАБУ голови Тернопільської облради та двох заступників очільника ТОВА.

Нагадаємо, вчора у Національному антикорупційному бюро повідомили, що НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації на одержанні неправомірної вигоди.

Згодом ВО «Свобода», представником якої є голова облради Михайло Головко, опублікувала офіційну заяву. У ній йдеться про те, що Головко останнім часом отримував багато погроз з боку агресивних активістів московського патріархату через свою активну позицію щодо заборони діяльності МП в Україні і передачі Почаївської лаври на баланс Тернопільської територіальної громади.

Однак головний поліцейський області розповів, що заяви про погрози до правоохоронців не надходили.

– Коли вже була офіційна заява ВО «Свобода», я також її прочитав. Поставив запитання своїм заступникам – ми таких звернень не знайшли. Може вони були неофіційні десь там… Але офіційних не було. Чи є агресивні парафіяни МП – ну може є, але я не бачив, щоб вони проявлялися, зазначив Сергій Зюбаненко.

Також він додав, що у кабінеті голови обласної ради справді знайшли предмети, які схожі на вибухонебезпечні.

– Працівники НАБУ справді звернулися в чергову частину за номером 102. Пояснили, що виявлені предмети схожі на вибухонебезпечні. Виїхала слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Вибухотехніки як спеціалісти були допущені, оглянули, вилучили, направили на експертизу. Що це – боєприпаси чи вибухівка – покаже експертиза, сказав Сергій Зюбаненко.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.