У Тернополі нагородили чемпіонку України з боксу серед юнаків і дівчат

Опубліковано в Життя краю 24.06.2023
З 12 по 18 червня у Черкасах відбувся Чемпіонат України з боксу серед юнаків і дівчат.
 
Перемогу у ваговій категорії до 38 кілограм здобула тернополянка Олександра Черевата.
 
Сьогодні у Палаці Спорту Тернополя боксерці вручили нагороди і подарунки.
 
Зокрема Тернопільська обласна федерація боксу України відзначила спортсменку золотою боксерською рукавичкою. 
 
Такі підвіски вже традиційно дарують тернопільським боксерам, які здобули здобули першість на всеукраїнському або стали призерами на європейському рівні, каже президент Федерації боксу Тернопільської області Євген Степанов.
 
– Всім спортсменам, які стали чемпіонами України чи призерами Європи, від федерації ми вручаємо ось таку золоту рукавичку. Вона мала б бути символом. Таким собі тернопільським оберегом (оскільки тільки в нашій федерації є така традиція), яка б вела їх далі до перемоги,– каже Євген Степанов – Усе це завдяки роботі тренерського складу та особисто Володимира Шнуровського, який день і ніч проводить у залі. Він тренує велику кількість дітей. Серед них немало й тих, чиї батьки зараз на полі бою. Володимир ними переймається, як батько, виховує, робить дуже велику справу. Також хочу подякувати всьому тренерському складу федерації, який працює у Палаці спорту. Адже завдяки розумінню батьків і тренерів ми можемо досягати таких результатів. 
 
Олександра Черевата розповідає спортом займається з 3-х з половиною років.
 
– Займаюся вільною боротьбою, боксом, спортивною гімнастикою і легкою атлетикою. Боксом займався тато і запропонував спробувати. Зайшовши в зал, я просто закохалася в цей вид спорту, – говорить Олександра. – Це мої перші офіційні змагання. Але я зовсім не хвилювалася, бо була підготовлена. Я отримала багато вражень та набралася досвіду.
 
Зараз боксерка готується до Чемпіонату Європи з боксу серед юнаків та дівчат, що відбудеться у Словенії в серпні.
 
Тренер дівчинки Володимир Шнуровський розповідає, що вже з 1-го липня спортсменка поїде на навчально-тренувальний збір в складі збірної України. 
 
– Зараз ми готуємося з нею тут на місці, – зазначає Володимир Шнуровський. – Саша – це унікальна дитина. Шана та повага її батькові, який працює над її функціональною підготовкою: бігають кроси, додатково займається. Крім того, вона не пропускає тренування, серйозно відноситься до тренувального процесу. Завдяки наполегливій праці ми маємо такий результат.
 
 
 
 
 
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.