У Тернополі волонтери організували показ вистави для дітей військових (фото, відео)

Опубліковано в Життя краю 21.04.2023
 
Для дітей військовослужбовців, дітей-сиріт, напівсиріт та дітей з інвалідністю 18-го квітня у Тернопільському драматичному театрі провели показ вистави «Троє поросят».
 
Захід з нагоди Великодніх свят для малечі організували волонтери благодійної організації «Платформа єдності».
 
Засновник БО «Платформа єдності» Тарас Серетний розповідає, святкові події для дітей проводять від початку повномасштабного вторгнення.
 
 Звичайно, ми будемо організовувати такі заходи й в майбутньому. Діток потрібно хоч трішки відволікати від тієї сірої буденності та негативних новин, які лунають з екранів телевізорів. Ми робимо це для того, щоб вони отримували більше позитивних емоцій, – каже Тарас Серетний.
 
Волонтер «Платформи єдності» та колишній військовий Володимир Місько на свято прийшов зі своїми дітьми.
 
– Вважаю своєю місією зараз – допомагати.  Це дуже важливий, щемливий момент коли про твою сім’ю хтось турбується. Ти не залишений напризволяще, сам на сам з собою, – каже Володимир Місько. – Мої діти теж тут, як і моїх побратимів.
 
Головна мета заходу – подарувати маленьким гостям свята приємні емоції, зазначає волонтер Юрій Смакоуз.
 
– У нас безліч дітей, які приїжджають з окупованих територій, діти військовослужбовців. Треба якусь частинку тепла передавати їм. Щоб вони хоч на годинку чи дві забули про те, що відбувається. Поринули в країну веселощів та ігор. Нам приємно бачити їхні щирі посмішки та реакцію, – говорить Юрій Смакоуз.
 
Після вистави діти також отримали подарунки від волонтерів.
 
– Звичайно ми підготували для них дарунки. Це вже черговий наш захід, під час якого ми вгощаємо діток солодощами, – говорить волонтерка «Платформи єдності» Леся Серетна. – Ми вдячні нашим міжнародним партнерам, зокрема благодійному фонду «З янголом на плечі».
 
Волонтери «Платформи єдності» також дякують підприємцю Павлу Коломійцю, який долучається до проведення усіх заходів організації.
 
На виставу прийшло близько 500 дітей.
 
Військовослужбовиця Марія на захід прийшла з донькою.
 
– Дуже вдячні «Платформі єдності» за таку чудову можливість подарувати нашим дітям хоч краплю радості в такий час. Вони найбільше переживають відсутність рідних, які не можуть бути поряд. Ми неодноразово відвідуємо заходи цієї благодійної організації, а смачним подарункам діти завжди раді, – каже Марія.
 
Детальніше – у відео.
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.