У Тернополі пройшов флешмоб проти насильства над жінками (фоторепортаж)

Опубліковано в Життя краю 25.11.2020

Сьогодні на Театральному майдані пройшов соціальний флешмоб «Мовчу про насильство».

Учасники акції перев’язали обличчя червоними стрічками та стали у центрі міста.

Метою заходу є привернення суспільної уваги до проблеми насильства у сім’ї, каже організаторка акції, студентка Анастасія Лужецька.

— Для того, аби тернополяни більше перейнялися проблемою домашнього насильства, я започаткувала цей флешмоб. В усіх учасників є на обличчі стрічка, яка символізує власне мовчання адже суспільство дуже толерує  насильству,  — розповідає дівчина. — Акція для того аби кожен її учасник усвідомив, наскільки це небезпечно. Коли насильство відбувається поряд з нами ми, як правило, просто опускаємо голови і проходимо повз. І це не окей. Якщо ми будемо телефонувати в поліцію і робити зауваження, ми зможемо подолати це явище і запобігти йому.

За словами Анастасії Лужецької, розпочати цей проєкт її змотивувала ситуація побачена на вулицях міста.

— Я гуляла зі своєю собакою в дворі і побачила, як чоловік бив жінку головою об лавку. Але ще більше мене шокувала реакція перехожих — вони просто опустили голову і пришвидшили хід, ніби це  — це приватна справа, — каже Анастасія Лужецька. —  Я викликала поліцію. Після цього  була розчарована реакцією побитої жінки — вона заявила що такого не було і це вигадки. Розумію, що так реагує більшість. Саме тому потрібно впроваджувати більше таких соціальних ініціатив аби в суспільстві не побутувала думка що, це норма.

Нагадаємо, що саме 25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.