Тернополянам розповіли, як змінити свою виборчу адресу

Опубліковано в Життя краю 09.09.2020

З 1-го липня мешканці Тернопільщини можуть за потреби змінити свою виборчу адресу.

Про те як це зробити під час прес-конференції розповіла Ольга Мазаєва, громадська омбудсменка із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Тернопільській області.

При зміні виборчу адресу не потрібно буде міняти перед кожними виборами. Це, в першу чергу, варто зробити людям, які проживають не за місцем реєстрації. Це внутрішньо переміщені особи, трудові мігранти, особи  які вибули з місця реєстрації та ті, хто просто проживає в іншому місці.

Змінити виборчу адресу зараз стало простіше.

– З 24 липня не потрібно жодних підтверджуючих  документів лише звернутися в орган ведення Державного реєстру виборців особисто або через довірену особу. Також це можна зробити на сайті. Це дуже швидка процедура, яка не потребує сканування жодних документів. Заява генерується і подається просто на сайт Державного реєстру виборців. Тому закликаю всіх, кого це стосується швидко змінити адресу і скористатися своїм виборчим правом, – каже Ольга Мазаєва.

Змінити свою виборчу адресу можна до 10-го вересня.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.