У Тернополі відкрили монумент Святої Покрови (фото)

Опубліковано в Життя краю 28.08.2020

На території музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини сьогодні, 28 серпня, відкрили та освятили монумент Святої Покрови.

Відкриття пам’ятника присвячено святу Успіння Пресвятої Богородиці (Першої Пречистої), Дню Незалежності України та  Дню пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, кажуть організатори.

– Більше року тому депутатським корпусом Тернопільської обласної ради було прийнято рішення і створено комунальну установу ТОР «Музей національно-визвольної боротьби», який об’єднав найбільші музеї, які є на Тернопільщині та славляться своїми визначними подіями у боротьбі за незалежність. Його відкрито, аби ми могли популяризувати нашу історичну спадщину, боротьбу за Україну і гідно вшанувати Героїв, які у свій час віддали життя за українську землю. Дякую організаторам, меценатам, архітекторам, які доклали зусиль, аби відроджувався музей і сьогодні ми могли символічно відкрити монумент Святої Покрови – опікунки українського війська, зазначив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.   

Нагадаємо, музей національно-визвольної боротьби Тернопільщини, який облаштували в колишньому приміщенні школи мистецтв ім. І. Герети, 20 листопада 2019 року вперше відкрив свої двері для відвідувачів.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.