Як позбутися від затхлого запаху одягу, поради тернополянам

Опубліковано в Життя краю 25.12.2019

Недостатність кисню і висока вологість у квартирі провокують появу на одязі стійкого характерного аромату. Його винуватцем стає грибок, який оселився на речах. Усунути цвіль і позбутися від неприємного запаху непросто, звичайного прання тут не досить. Але з допомогою побутової хімії і доступних домашніх засобів завдання порятунку одягу можна цілком виконати.

Ми всі хочемо добре виглядати і стильно одягатися. Багато в чому це залежить від одягу, який ми купуємо і носимо. Але якщо ми неправильно перемо, прасуємо або зберігаємо одяг, він стає непридатним. Як розповіла тернопільська швачка Діана Галицька, якщо ви хочете, щоб одяг служив не один сезон, потрібно вміти за ним правильно доглядати.

—  Одяг може стати затхлим із різних причин: від поту, від того, що речі довго лежали і їх не носили. Вони набувають неприємного запаху, якого важко позбутися за допомогою звичайного прання. Дехто використовує спеціальні ароматизатори, щоби побороти небажані запахи. Тільки я би не радила користуватися цією хімією, адже ароматизатори можуть бути шкідливими не тільки для навколишнього середовища, але й для здоров’я. Можна застосовувати альтернативні методи. Зараз є різні домашні методи з використанням природних інгредієнтів, що допомагають нейтралізувати запах, не пошкоджуючи тканину. Так звичайна сода є хорошим абсорбентом, допомагає усунути речовини, що викликають неприємний запах та плями. Лимонна кислота також добре виводить ті речовини, що сприяють утворенню неприємного запаху. Аби одяг не ставав затхлим, у шафу варто класти нафталінові таблетки. Їх можна зберігати навіть у кишенях речей. До речі, міль, яка любить поїдати речі, дуже боїться нафталіну, — зазначила жінка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.