Чи знають тернополяни, що взуття потрібно правильно зберігати

Опубліковано в Життя краю 05.12.2019

З часом взуття під впливом зовнішнього середовища втрачає свою привабливість і бездоганність. Зможе продовжити життя взуття не тільки регулярний і ретельний догляд, але й правильне його зберігання.

Як розповів тернопільський майстер з ремонту взуття Володимир Шиманський, краще зберігати взуття у міжсезоння у картонних коробках або спеціальних контейнерах. У них повинні бути отвори для провітрювання. Ідеальне місце для зберігання взуття — прохолодне, темне, з помірною вологістю приміщення.

—  Перед тим, як класти кудись взуття, його потрібно почистити від пилу і бруду. Особливо підошву, адже там найбільше накопичується пісок, ґрунт та інші забрудники. Не можна сушити взуття біля обігрівачів чи батарей. Краще скористайтеся спеціальними сушарками. Перед тим, як відправити взуття на зберігання, його варто наповнити папером або спеціальними вставками для взуття з картону. Це потрібно зробити для того, щоб взуття не деформувалося. Чоботи з високими халявами в жодному разі не можна згинати. Вставте в них спеціальний картон або ж старий журнал. Підійде також рол з-під паперових рушників. Можна поскладати взуття у коробки, щоб улюблена пара не пом'ялася під час довготривалого зберігання. Хтось користується пластиковими ящиками чи спеціальними контейнерами. А ще хтось складає взуття в один великий органайзер для економії місця. Його можна придбати у господарському магазині, — поділився майстер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.