Наче віночки з живих квітів: неперевершені квіткові намиста своїми руками плете жителька Тернопілля

Опубліковано в Життя краю 05.08.2019

Тендітні та ніжні квіти з бісеру прикрашають намиста мешканки села Лозова Тернопільського району Марії Вовк, які дівчина плете своїми руками.

Пишні соняхи, таємничі фіалки, ніжні ромашки та інші прекрасні дари природи відтворила на своїх рукотворах талановита дівчина. Красою квітів, які вийшли з-під її рук, можна милуватися довго, незалежно від пори року.

Як розповіла умілиця, процес плетіння намист із бісеру захоплюючий, хоч і тривалий та дещо складний. Техніка виплітання полягає в тому, що бісер просто нанизується на волосінь або спеціальний дріт за певною схемою і згинається до надання потрібної форми.

—  Щоб освоїти певну техніку, немає необхідності відвідувати спеціальні курси. На просторах інтернету можна знайти відеоуроки з докладним описом того, як і з чого починати. Я для роботи використовую майже завжди чеський бісер. Робота з виплітання квітів – непроста, бо ж потрібно кожен листочок окремо робити, з’єднувати. Потім квіти та листя потрібно акуратно зшивати до намиста. Переважно працюю над виробами з бісеру зимою, адже влітку – клопоти по дому та на городі. В мене також двоє маленьких дітей, то багато часу приділяю й родині. Не випадає так, щоби на хобі повністю йшов мій час. Намиста, оздоблені масивними квітами, потребують тривалої та копіткої праці. Відповідно, і ціни на мої вироби комусь можуть здаватися зависокі. Однак у кожну квіточку, листочок вкладено немало днів, тож кожна праця повинна бути гідно оплачена, — наголосила пані Марія.

Дівчина додала, що особливість бісеру в тому, що крім стандартних прикрас, з таких маленьких намистин можна створити практично будь-яку композицію аж до оригінального букетика або цілої квіткової кошика. Вони будуть відмінним подарунком на будь-яке свято.

ф

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.