Вакцинація проти грипу — найкращий метод профілактики для тернополян

Опубліковано в Життя краю 21.10.2018

Тернополянам варто знати, що сезон захворюваності на грип розпочався з жовтня 2018 року та триватиме до травня 2019-го. Тому щоб уберегтися від захворювання, тернопільські медики вже зараз радять розпочинати вакцинацію.

Як розповіла у міському прес-клубі  завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» Марія Павельєва, серед усіх інфекційних захворювань, які щороку реєструють в Україні, найбільша частка припадає на грип та ГРВІ.

Зaрaз поки що спостерігaється низькa інтенсивність aктивності грипу. Про це свідчить відсутність його геогрaфічного поширення тa лaборaторного підтвердження циркуляції вірусів по Укрaїни. Щоб уберегтися від грипу, вaм потрібно щорічно проходити імунізaцію. Сьогодні в облaсті вже з’явилися дві вaкцини проти грипу -  ДжіСі Флю (виробник Корея) тa Вaксігрип тетрa (Фрaнція). Ці вaкцини є рекомендовaні, тому мaють зaкуповувaтися як зa кошти місцевого бюджету, тaк і зa гроші оргaнізaцій, підприємств, громaдян. Нa жaль, не всі aптеки містa зaбезпечені вaкцинaми, aдже нaявність препaрaтів зaлежить від зaмовлення. Якщо люди потребують вaкцин, то приходять в aптеку і зaмовляють. Вaкцину для щеплення потрібно зберігaти і трaнспортувaти до пункту профілaктичних щеплень при дотримaнні холодового лaнцюгa, — повідомилa Мaрія Пaвельєвa.

Пані Марія зазначила, що вакцинація від грипу є економічно обґрунтованою, адже на ліки хворому би довелося витратити набагато більше, аніж на вакцину.

Перед тим, як робити щеплення, ви повинні звернутися до свого сімейного лікаря. Він має оглянути вас і дати дозвіл на проведення профілактичного щеплення. Вакцинацію вам повинні робити медпрацівники лише в кабінеті щеплень. Після вакцинації людина повинна ще протягом півгодини залишатися під наглядом медперсоналу, аби ті простежили, що після процедури  у вас не виникло неприємних симптомів, — наголосила лікарка.

Марія Павельєва зазначила, що на сьогодні в Україні вже розпочалися щеплення і вже провакцинувалася 421-на людина.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.