Мешканець Тернопільщини хотів, щоб борг йому віддавала держава, а не боржник

Опубліковано в Новини 30.05.2016

Проте наперекір цьому стала прокуратура.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ погодився з доводами прокуратури Тернопільської області та скасував рішення суду апеляційної інстанції про стягнення з Державної казначейської служби України понад 130 тис. грн. шкоди, спричиненої невиконанням рішення суду, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Встановлено, що житель Зборівщини звернувся до суду з позовом про стягнення з Державної казначейської служби України понад 150 тис. грн. шкоди у зв’язку з тим, що не було виконано рішення Зборівського районного суду про стягнення на його користь вищезазначеної суми заборгованості з місцевого жителя.

Суд першої інстанції відмовив зборівчанину у задоволенні позовної заяви, а апеляційний – частково задоволив та ухвалив стягнути в інтересах позивача понад 130 тис. грн. Однак, прокуратура області оскаржила це рішення у суді вищої інстанції у зв’язку з допущеними порушеннями норм матеріального та процесуального права, а саме – стягнута на користь позивача сума не є заподіяною шкодою рішеннями, діями чи бездіяльністю певного держоргану, а – боргом, стягнутим за рішенням суду. Окрім того, стягнення цієї суми з державного бюджету фактично означає заміну сторони виконавчого провадження та покладення на державний бюджет відповідальності за борговими зобов'язаннями зборівчанина, що суперечить вимогам ст. 378 ЦПК України. Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, погодившись з доводами прокуратури, задоволив касаційну скаргу прокуратури області у повному обсязі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.09.2024 soroka
«Українська команда» Тернопільщини передала воїнам зарядну станцію
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує закривати потреби військових. Так, днями волонтери передали…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.