Оксана Антонович: Тернопільська митниця ДФС забезпечує сприятливі умови для розвитку зовнішньої торгівлі

Опубліковано в Новини 29.09.2018

Нещодавно у Тернопільській митниці ДФС відбулася спільна зустріч керівництва митниці із декларантами, митними брокерами та найбільш активними суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності. Тематика зустрічі стосувалася основних аспектів та новацій в митному законодавстві, проблемних питань, які виникають при застосуванні окремих норм законодавства щодо  державної митної справи.

У вступному слові начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович розповіла присутнім про основні показники роботи Тернопільської митниці за січень-серпень 2018 року стосовно наповнення державного бюджету, обсягів зовнішньоекономічних операцій та роботи митниці щодо створення сприятливих умов для полегшення здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

Крім цього, очільниця митниці додала, що найактуальнішими напрямками реформування для Тернопільської митниці ДФС як внутрішньої митниці є спрощення митних процедур та застосування принципу «єдиного вікна».

Створення механізму «єдиного вікна» для здійснення експортних та імпортних операцій визнається однією з кращих світових практик, що мають за мету сприяти міжнародній торгівлі та поліпшити інвестиційну привабливість країни й Тернопільщини зокрема.

 - Тернопільська митниця ДФС забезпечує сприятливі умови для розвитку зовнішньої торгівлі. Так, у поточному році важливим кроком у даному напрямку для розвитку бізнесу та боротьби з корупцією стало запровадження обов’язковості застосування принципу «єдиного вікна» при здійсненні видів державного контролю за переміщенням через митний кордон України товарів, - зазначила Оксана Антонович.

Тернопільською митницею ДФС у період з першого лютого по двадцять четверте вересня цього року здійснено оформлення 15 178 митних декларацій за принципом «єдиного вікна» з використанням електронних засобів передачі інформації, що становить 90,5% від загальної кількості оформлених митних декларацій.

Під час зустрічі заступник начальника митниці – начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці ДФС Володимир Петрук розповів учасникам наради, що протягом січня-серпня 2018 року працівники митниці склали 217 протоколів про порушення митних правил на суму майже  4,2 млн гривень. Вилучено предмети правопорушення (матеріали) на суму 193,5 тис. гривень.

 - У звітному періоді за результатами роботи митниці в правоохоронному напрямку, а саме від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до Державного бюджету України перераховано 1 млн 159 тис. гривень, - зазначив Володимир Петрук.

Митницею розглянуто 171 справу про порушення митних правил і винесено постанови про притягнення особи до відповідальності у вигляді штрафу в сумі 2 млн 721 тис. гривень.

До суду передано 39 справ про порушення митних правил.

Також декларантам та брокерам повідомили про основні порушення та помилки, які допускаються ними при здійсненні декларування товарів і транспортних засобів, а також про  передбачену відповідальність.

Митні брокери та представники бізнесу мали змогу звернутися до керівництва митниці з проблемними питаннями, які виникають при здійсненні митних процедур.

Начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович наголосила на необхідності та важливості таких зустрічей, діалогу з метою оперативного реагування на проблемні питання і висловила готовність до конструктивного вирішення проблемних питань суб‘єктів ЗЕД, які виникають під час здійснення митного оформлення товарів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.