На Тернопільщині стартував процес оформлення біометричних посвідок

Опубліковано в Новини 16.09.2018

На Тернопільщині розпочався прийом заяв від іноземців та осіб без громадянства на оформлення біометричних посвідок на тимчасове проживання. Як і планувалося, стартував цей процес 10 вересня.

Змін зазнала і сама посвідка, тепер замість книжечки іноземці отримуватимуть пластикову картку, і процедура подання документів для її оформлення, що включає сканування відбитків пальців, фотографування та збереження відцифрованого підпису особи.

Однією з тих, хто невдовзі отримає біометричну посвідку, є студентка тернопільського медичного вишу з Індії Швета. Дівчина трохи хвилювалася, адже її старші колеги в попередні роки подавали документи по-іншому, та коли їй пояснили процедуру, зраділа, що отримає пластиковий документ, а не паперовий, - повідомляє "Досьє 102".

Вартість  оформлення та обміну посвідки на тимчасове проживання сукупно складає 821,46 грн.

До слова, подати заяву на оформлення посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, буде можливим дещо згодом, до того часу іноземців документуватимуть посвідками на постійне проживання у формі книжечки.

Фото: "Досьє 102"

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.