За самовільне спалювання сміття, сухої трави та листя на жителів Тернопільщини чекає штраф

Опубліковано в Новини 05.09.2018

Тернопiльськi полiцейськi нагадують, що за спалювання листя та смiття передбачена вiдповiдальнiсть.

В осiннiй перiод мешканцi краю почали активно спалювати суху траву та листя, пораючись на городах та прибудинкових територiях. Патрульна полiцiя Тернопiльської областi наголошує, що дим дуже шкiдливо впливає на здоров’я людини. Токсини, якi видiляються пiд час горiння рослин та iнших речовин провокують виникнення хвороб, зокрема дихальної системи. Також, може призвести до масштабних пожеж i невиправних наслiдкiв!

Окрiм того, за спалювання смiття та листя передбачена адмiнiстративна вiдповiдальнiсть. Несанкцiоноване спалення листя та смiття вiдповiдно регулюється статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартiв, норм i правил у сферi благоустрою населених пунктiв, правил благоустрою територiй населених пунктiв), що тягне за собою накладення штрафу на громадян вiд 340 до 1360 гривень.

Згiдно зi статтею 77-1 КУпАП (самовiльне випалювання рослинностi або її залишкiв), випалювання стернi, лукiв, пасовищ, дiлянок зi степовою, водно-болотною та iншою природною рослиннiстю, рослинностi або її залишкiв та опалого листя на землях сiльськогосподарського призначення, у смугах вiдводу автомобiльних дорiг i залiзниць, у парках, iнших зелених насадженнях та газонiв у населених пунктах без дозволу органiв державного контролю у галузi охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвiл на випалювання зазначеної рослинностi або її залишкiв та опалого листя, заходiв щодо своєчасного їх гасiння — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян вiд 170 до 340 гривень i на посадових осiб — вiд 850 до 1190 гривень.

Тi самi дiї, вчиненi в межах територiй та об'єктiв природно-заповiдного фонду, — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян вiд 340 до 680 гривень i на посадових осiб — вiд 1190 до 1700 гривень. Про це повiдомляють у патрульнiй полiцiї Тернопiльської областi.

У разi виявлення пiдозрiлих осiб, якi можуть здiйснювати пiдпал, телефонуйте за номером 102.

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

04.05.2024 soroka
Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст - говоритиме про підтримку європейських прагнень України
Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Парижа Анн Ідальго візьме участь у Саміті мерів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.