На Тернопільщині визначили заклади, куди школярі відправляться на оздоровлення та відпочинок

Опубліковано в Новини 26.05.2016

Загалом відпочивати у таборах поїде більше півмільйона учнів Тернопільщини.

Цьогоріч організованим оздоровленням і відпочинком заплановано охопити 59 840 дітей шкільного віку, з них майже 13,3 тис – в системі освіти, зазначили в Управлінні освіти і науки ТОДА.

У виступі на колегії обласної державної адміністрації начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Хома зазначила: «…у літній період 2016 року на базі загальноосвітніх навчальних закладів області буде створено 77 дитячих закладів відпочинку, з них – 70 таборів з денним перебуванням, 4 дитячі закладів праці та відпочинку (1 дитячий заклад праці та відпочинку функціонуватиме в м. Бережани та 3 функціонуватимуть в інтернатних закладах: Бережанській обласній комунальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням трудового навчання, Новосільськомуобласному спеціальному навчально-виховному комплексі, Струсівській санаторній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів), 3 наметові містечка з денним перебуванням дітей, облаштовані на спеціально відведеній території трьох загальноосвітніх шкіл Гусятинського району (спеціалізована школа І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін с. Васильківці, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів смт. Гусятин, загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 м. Копичинці).

Крім цього, згідно із Стратегією розбудови мовних літніх таборів, у червні 2016 року в області діятимуть 208 літніх мовних таборів (176 – без організації харчування, 32 – з організацією харчування за рахунок джерел не заборонених законодавством), якими передбачено охопити відпочинком 6 тис. 503 дітей і вихованців.

У дитячому оздоровчому закладі “Ромашка” села Нирків Заліщицького району, оздоровчими послугами планується охопити 400 дітей (функціонуватимуть 4 оздоровчі зміни).»

 

Довідково: в області проживає 119 390 дітей шкільного віку, з них 69 443 дітей належать до пільгових категорій, зокрема 786 дітей із категорії діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 23 383 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, 2 767 дитина-інвалід, 3 913 дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, 23 322 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 8 007 творчих та обдарованих дитини, а також 5 008 дитини працівників АПК та соціальної сфери села, 25 бездоглядних дітей, 289 дітей-переселенців, а також 1908 дітей, батьки яких є учасниками АТО.

На проведення оздоровчої кампанії 2016 року на Тернопільщині передбачено 5 млн. 593 тис. грн. з обласного бюджету. У місцевих бюджетах на ці потреби визначено – 2 млн 885 тис. 500 гривень. Крім цього, планується залучення 9 млн 300 тис. грн. позабюджетних коштів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.