Як працює тернопільська поліція під час мобілізації - перевірила ОБСЄ

Опубліковано в Новини 17.05.2016

Обговорили й інші питання, пов'язані з роботою поліції.

Робоча група організації з безпеки та співробітництва в Європі сьогодні відвідала Тернопільщину. У складі делегації – двоє іноземних спостерігачів Лешек Коцік і Драган Гаговіч та офіцер безпеки місії ОБСЄ  з України Анатолій Дзізінський. Зустрілися представники місії з керівником Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександром Богомолом, зазначили в ГУ НП області.

Питань для обговорення було чимало, зокрема йшлося про криміногенну ситуацію, релігійні та політичні конфлікти, співробітництво з громадськими організаціями та інші проблеми.

Серед кримінальних проявів представників місії ОБСЄ цікавили протиправні діяння вчинені іноземцями та злочини, пов’язані з використанням зброї, привезеної із зони АТО. Олександр Богомол запевнив, що криміногенна ситуація на Тернопіллі контрольована, проте гастролююча злочинність, особливо, що стосується підозрюваних – громадян інших держав – дійсно питання актуальне. Нещодавно поліцейські області затримали групу квартирних крадіїв – серед яких громадяни Грузії.

Травневі вихідні, що минули на Тернопільщині спокійно, – свідчення того, що в нашій області, якщо й загострюються політичні та міжконфесійні конфлікти, то правоохоронцям вдається оперативно втрутитися у ситуацію і запобігти розгортанню подій. Зі слів полковника поліції, під час Великодніх свят правоохоронці забезпечували публічну безпеку в кожному храмі краю, посилено -в  тих населених пунктах, де церковні громади не можуть дійти згоди почерговості богослужінь. Як результат – жодних міжконфесійних ексцесів. Спокійно було і під святкування Дня Перемоги.

Участь тернопільської поліції у мобілізаційних процесах теж цікавила спостерігачів місії ОБСЄ. Керівник управління Нацполіції запевнив, що ця робота виконується правоохоронцями тільки в межах їхніх посадових обов’язків. Жодних вручень повісток, жодних безпідставних затримань поліцейські не здійснювали під час попередніх шести хвиль мобілізації і не робитимуть цього, якщо розпочнеться новий етап.

Інші теми, яких торкнулися під час  зустрічі керівник Нацполіції краю  та спостерігачі місії ОБСЄ – співпраця поліцейських з новою патрульною поліцією, громадськими організаціями.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.