Тернопільщина принесла в бюджет 250 мільйонів

Опубліковано в Новини 16.05.2016

 Станом на 1 травня 2016 року на обліку у Тернопільській митниці ДФС перебувало 1086 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Внаслідок їхньої діяльності протягом січня-квітня цього року митницею до бюджету перераховано 255,4 млн грн, що на 52,6 млн грн або на 25,9% більше за аналогічний період минулого року.

Товарами, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, були свіжоморожена риба, зернозбиральні, бурякозбиральні комбайни, інші машини та механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, мінеральні добрива з вмістом трьох поживних речовин.

Відтак адміністровано 233,6 млн грн податку на додану вартість, 19,9 млн грн мита, 1,3 млн грн акцизного податку, 0,6 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів.

Збільшення надходжень порівняно з минулим періодом відбулось завдяки здійсненню імпорту підприємствами, які не працювали в минулому, збільшенню обсягів імпорту, що пов’язано із сезонною активізацією імпортерів сільськогосподарської техніки, а також оформленню в зоні діяльності митниці товарів підприємств з місцем обліку в інших митницях ДФС, в тому числі із східних областей України.

Окрім цього, додаткові суми надійшли від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації товарів та країни походження і становила 11,8 млн гривень.

Зокрема, від контролю за правильністю визначення митної вартості надійшло 10,8 млн грн, від контролю за правильністю класифікації товарів – 935,2 тис. грн та 147,2 тис. грн надійшло внаслідок контролю за правильністю визначення країни походження.

 

Відділ організації роботи

 

Головного управління ДФС у Тернопільській області 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.