У тернополян з’явилася можливість спільно вивчати польську і українську мови разом із поляками

Опубліковано в Новини 16.05.2016

Польсько-український портал “Порт Європа” вирішив об’єднати поляків, які вивчають українську мову і українців, які вивчають польську та створити віртуальне місце, де одні і інші зможуть домовлятися про взаємну допомогу у вивченні польської і української мови. Як вже раніше повідомлялося, на “Порт Європа” функціонують безкоштовні е-курси польської мови для українців - www.porteuropa.eu/ua/polskamowa і української мови для поляків – www.porteuropa.eu/ukrainski На перший з них записалося вже понад 70 тисяч українців, тоді як українську мову вивчає з цього курсу понад 6 тисчя поляків.

До групи “Спільне вивчення української і польської мов” записалося вже понад 300 осіб – поляків і українців. Однак це тільки початок, адже група створена недавно. – Ми будемо її активно пропагувати серед наших курсантів і не тільки, тому очікую, що впродовж найближчих трьох місяців група набере принаймні 2000 осіб або і більше. А вже зараз її старт можна вважати успіхом, оскільки за її допомогою поляки і українці домовилися на спільне вивчення мов за принципом: я тобі польську, ти мені українську, перш за все за посередництвом Скайпа – прояснює автор курсів польської і української мов, редактор порталу “Порт Європа” і власкор “Дзеркала тижня” в Польщі Якуб Логінов.

Портал Goldenline, на якому функціонує група, створений перш за все з думкою про пошук або зміну роботи в Польщі та про професійне зростання і налагоджування нових знайомств з думкою про кар’єру або навчання. – Це особливо важливе для українців у Польщі, взідти і відповідь на запитання, чому група створена на цьому порталі, а не наприклад на Фейсбуці – додає Якуб Логінов.

Реєстрація і користування порталом Goldenline – безкоштовні. На порталі треба навести своє справжнє ім’я і прізвище, на відміну від Фейсбука ця вимога дійсно важлива. Користувачі створюють також своє резюме і можуть написати, які мають очікування щодо пошуку нової праці. Детальніше про портал, реєстрацію на ньому і про нову польсько-українську групу читайте за посиланням:

 

http://porteuropa.eu/ua/poland/pracia-i-nawczannia/2322-goldenline

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.