Генія з Тернопільщини «привітали» і конвертом

Опубліковано в Новини 13.05.2016

У день народження нашого земляка, геніального художника, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка,  Почесного громадянина Тернополя Івана Марчука відбулося конвертів та поштових марок «Іван Марчук «Скажи мені правду. 1994» спеціальним штемпелем «Іван Марчук. Перший день. Тернопіль, 46025». Право урочистого спецпогашення надали керівникам області, міста та обласної дирекції «Укрпошти», повідомляє прес-служба ТОР.

Подія проходила в Арт-галереї обласної організації Спілки художників України, де уже протягом місяця експонується виставка  художника «Генотип вольності».

«Ми вшановуємо сьогодні, без перебільшення,  визначну особистість – народного художника Івана Марчука, - наголосив голова обласної ради Віктор Овчарук. – Тернопільська обласна рада 2016-ий оголосила Роком Івана Марчука. Також обласна рада прийняли ряд бюджетних скерувань щодо його села Москалівка - там відновлено його музей, садибу, дорогу. Славний ювілей художника на Тернопільщині відзначається в усій області низкою заходів – геніїв, які прославляють нашу державу та Тернопільщину, треба пошановувати допоки вони серед нас».

Спецпогашення конверта із зображенням Івана Марчука та марки, на якій одна з його картин,  одночасно відбувалося і у Києві.

На марці представлена картина «Скажи мені правду» (1994 рік) із циклу «Глос моєї Душі», на конверті – портрет художника та фрагмент картини із циклу «Погляд у Безмежність» (2013 рік). На спеціальних поштових штемпелях зображено фрагмент роботи «Я вийшла з лісу».

Тираж конверта із зображенням художника – 3900. Поштових марок випустили 130 тисяч.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.