Тернопільська письменниця від подорожей перейде до язичництва

Опубліковано в Новини 10.05.2016

Надія Сеньовська, доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти ТНПУ ім. В. Гнатюка та письменниця, презентувала у Тернополі в рамках фестивалю «Ї» нову книгу подорожніх заміток «Оптимістичні подорожі довоєнною Україною».

-         Об’єктивно кажучи, я цією книжкою жила. Це напевно найбільшою мірою прослідковується в тих моментах, де описуються подорожі в якісь інші місця. Я кудись як їхала, то так і ходила – із записником. Іду, іду, іду, зупинилася, записала те, що я подумала і пішла далі.

Книга репортажного характеру, яку сама ж Надія називає збірничком травелогів, розповідає і подорожі, і про невигадані події, а прототипами героїв книги стали близькі їй люди.

-         Є те, про що я змовчала. Можливо, я не все показала. Але не вигадувала нічого. Я писала так, як є. А щодо персонажів, то тільки двоє висловили бажання, щоб їх не називали, щоб я поміняла їм імена з різних причин. І я це зробила. Все решта залишилося тим самим.

Окрім виданої останньою книги, Надія Сеньовська разом із донькою Радою розповіла і про «Філософію: від дітей до дорослих», і про «Поради (роз)загубленим».

Надія Сеньовська також анонсувала скоре видання нової книги, яка побачить світ вже у червні. Це буде любовний роман-фентезі двох стихій – вогню і води під назвою «Прокляття Лади», авторська інтерпретація міфів про язичницьких богів.

-          Десь до 13-14 століття на території, на якій жили мої предки, мої рідні енного покоління тому ще сповідували язичництво. Найдовше на Україні, саме у наших краях. І мені завжди було все цікаво, вся та тематика язичницька. І десь від курсу п'ятого я збирала матеріал. Я обрала ті міфи, які були особисто мені найцікавіші. Я вибрала п’ять міфів і одну історію, яку додумала вже я сама.

До слова, ведуться перемовини, аби включити твори письменниці до програми спецкурсу літературного краєзнавства Тернопільщини на факультеті філології та журналістики ТНПУ ім. В.Гнатюка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.