Тернопільські медики отримали від благодійників цінне обладнання

Опубліковано в Новини 28.04.2016

Завдяки цим сучасним апаратам вітчизняного виробництва ЕХВЧ-200 «Надія-4», які уже використовують для зупинки кровотечі під час хірургічних втручань в гінекології і акушерстві, у відділенні патології вагітних КУТОР «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» уже проведено рівно півдесятка операцій.

Функціональність електрокоагуляторів, отриманих благодійниками-організаторами «Марафону добра» Натою Бенч та Вікторією Фаріон, наочно демонструє прес-службі управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії, завідуючий відділенням оперативної гінекології вагітних перинатального центру Володимир Господарисько.

- Сьогодні в акушерстві та гінекології послуговуються новітніми методиками лікування різних серйозних захворювань, що, в свою чергу, забезпечує ефективність і безпеку проведеної терапії – продовжив Володимир Васильович. - Отримані благодійниками ЕХВЧ-200 «Надія-4» або іншими словами, електрохірургічні високочастотні апарати в даний час використовуються в практичній діяльності при необхідності проведення оперативних втручань. Суть полягає в тому, що електричний струм в електрокоагуляторі сприяє розсіченню тканин пацієнта, а в залежності від налаштувань електричного приладу відбувається коагуляція або розсічення тканин в потрібній області тіла.

До слова, такий вид оперативного втручання, як один з найбільш дієвих способів лікування серйозних захворювань, окрім гінекології використовується в онкології, урології, проктології, при лапароскопічних малоінвазивних втручань, а також в ортопедії, ЛОР-хірургії та ендохірургіі, а також інших напрямках медицини.

Як каже Володимир Господарисько, «обидва отримані електрокоагулятори укомплектовані електронними блоками, педалями, нейтральними електрод-пластинами, хірургічними наборами, тримачами монополярних електродів, біполярними пінцетами та відповідними тримачами для пінцетів».

До слова, благодійний подарунок отримано дуже вчасно, адже якраз у ремонтному обслуговуванні знаходиться єдиний електрокоагулятор, яким послуговувалися в перинатальному центрі понад п’ять років.

Те, що обидва електрокоагулятори стали незамінними під час хірургічних втручань у відділенні патології вагітних підтверджує і лікар-акушер – гінеколог перинатального центру Наталія Шпікула.

- З впровадженням в практику використання електрокоагуляторів, хірургія в гінекології та акушерстві стала малотравматичною, безпечною та економічно вигідною.

Направду, використання електрокоагуляторів передбачає такі переваги як безпечність і ефективність самої оперативної процедур, в ході якої не передбачено використання сторонніх тіл в організмі пацієнта. А ще оперативнео втручання часово значно скорочується. Але найважливішою – як на мене – перевагою є зменшення крововтрати пацієнта під час операції. До того ж, реабілітаційний період проходить дедалі швидше та без серйозних ускладнень – говорить Наталія Георгіївна.

В умовах гінекологічного стаціонару електрокоагулятори є вкрай необхідними та чи не найбільш хірургічно значущими. А подарували їх благодійники - організатори «Благодійного марафону», завдяки зібраним коштам у 2015 році.

Окрім двох електрокоагуляторів для «Тернопільського обласного клінічного перинатального центру «Мати і дитина» Ната Бенч та Вікторія Фаріон передали у Тернопільську обласну дитячу лікарню енцефалограф для обстеження діток, хворих на епілепсію.

Власне, кошторисно усе обладнання вартувало 150 тисяч гривень.

 = Придбавши в обласну дитячу лікарню енцефалограф за оптимальною ціною – повідомила Ната Бенч у коментарі регіональним ЗМІ, - нам, як організатором, вдалося реалізувати ще одну добру справу - придбати також і сучасні електрокоагулятори в перинатальний центр.

За її словами, дану медтехніку погоджено та закуплено за собівартістю.

 

Під час представлення електрокоагуляторів, дівчата-організатори висловили намір організувати та провести наступний «Благодійний марафон-2016». Цьогоріч, за їхними словами, скоріш за все марафон дистанційно буде збільшено. Благодійники сподіваються на залучення більшої кількості учасників до благодійного забігу, що дасть змогу зібрати більше коштів. А от що буде за них закуплено ані Ната, ані Вікторія не кажуть, але запевняють, що це буде «максимально ефективна річ».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

21.05.2024 soroka
Щомісяця Сергій Надал за власні кошти допомагає ЗСУ: передав ще 5 FPV-дрони для 24-ї окремої механізованої бригади
Міський голова Сергій Надал передав ще п’ять FPV-дронів бійцям 24-ї окремої механізованої бригади. Дрони закуплені…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.