У замки Тернопілля запрошують бельгійців

Опубліковано в Новини 25.04.2016

Так намагаються налагодити співпрацю.

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа та заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик зустрілися  Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом та  військовим аташе по Україні, генералом Івом Кувельє. Всокоповажні гості прибули у Тернопіль, щоб  вшанувати пам’яті солдат Бельгійського автобронедивізіону, полеглих в Тернопільській області у роки Першої світової війни, йдеться на сайті ТОР.

Під час зустрічі йшлося про шляхи співпраці у різних галузях, поглиблення економічних, освітніх та культурних зв’язків. «Обласна влада відкрита до спілкування та зацікавлена у розширенні міжнародної співпраці, - наголосив Любомир Крупа. -  Наш край багатий багатий замками, печерами, природними заповідниками. Запрошуємо бельгійців подорожувати Тернопільщиною».

Любомир Крупа також зазначив, що  цікаво буде вивчити бельгійський досвід реформ в освітній галузі, особливо щодо підготовки робітничий кадрів, адже це зараз для України є дуже актуальним.

«Україну і Бельгію об’єднує історія та європейське майбутнє», - додав заступник голови обласної ради.

 

Після зустрічі  Люк Якобс, Ів Кувельє, керівники області та міста взяли участь у церемонії вшанування пам'яті солдат Бельгійського автобронедивізиону на Микулинецькому кладовищі та у відкритті  виставки „Бельгійський автобронедивізіон (АСМ) в Україні в роки Першої світової війни” та „Перша світова війна у загальних рисах”, які експонуються в Українському домі «Перемога».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
На передову полетіли ще 15 «бойових пташок» DJI Mavic 3 Pro нашим єгерям» - Сергій Надал
Передали ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro для наших Героїв з 71-ї окремої єгерської…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.