Хресну дорогу для колективу ТзОВ «Бучачагрохлібпром» організували народні колективи

Опубліковано в Новини 21.04.2016

У стінах підприємства «Бучачагрохлібпром» відбулася Хресна дорога, організована народним етнографічно-фольклорним обрядовим ансамблем «Лемківщина» із Бучача.

- У нас брали участь три вікові категорії – діти від 9 років і люди поза 60, - розповіла директор Підзамочківського сільського будинку культури Ганна Іванівна Ковалишин, колективи якого долучилися до проведення Хресної дороги. - Ті співали, ті читали прозу. Усі старалися пронести хрест – допомогти Ісусику зносити тяжкі муки, то наша була така основна мета. Та Хресна дорога для кожного була проофірована – в наміренні кожного. Брав участь і наш народний колектив, і молодші ансамблі, і одинарні солісти, і народний ансамбль «Лемковина» - співали страсні пісні.

До слова, громада села Підзамочок на Бучаччині, у якому діє насіннєвий завод «Бучачагрохлібпрому», не вперше виступає для колективу підприємства.

- Ми з Підзамочківського будинку культури приїхали на Хресну дорогу, - зазначила Ганна Іванівна -  Бо Петро Іванович (Гадз, - прим. авт.) нам як спонсор, він нам завжди допомагає. Ми у нього і на його підприємстві є частими гостями, приходимо і на новорічні свята, і на День поля виступаємо. Бо він нам матеріально допомагає, а ми йому так віддячуємо.

 

Театралізована Хресна дорога для кожного стала кроком до очищення та покаяння.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.