На Тернопільщині з'явилися єдині в Україні поліцейські станції

Опубліковано в Новини 20.04.2016

Третю поліцейську станцію в області відкрили у Почаєві.

Вручити ключі від нових авто приїхала сама Хатія Деканоідзе, керівник Національної поліції.

Три нових автомобілі "Renault Duster" відтепер обслуговуватимуть поліцейські станції у Почаєві, Скалаті та в селі Байківці, повідомили в ГУ НП області. 

 

- Такі проекти не менш важливі, які і впровадження по Україні патрульних поліцейських, - зазначила Хатія Деканоідзе. - Це означає, що патрульні і нацполіція входять у кожен дім, щоб забезпечувати правопорядок, щоб займатися превентивною роботою і близько познайомитися з людьми.

З початком реорганізації структури МВС правоохоронці Тернопільщини почали працювати над оптимізацією структурних підрозділів. Одним з поштовхів створення поліцейських станцій стало те, що тоді міліція, зараз поліція не встигали вчасно приїжджати на місця злочинів у віддалені невеликі містечка.

- Спочатку ми запровадили групи швидкого реагування у Тернополі, далі у районах, - розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУНП в області Олександр Богомол. - Сьогодні патрульні поліцейські почали перекривати велику частину роботи по місту і тому ми вирішили зосередити свою увагу на селищах міського типу, де відсутні стаціонарні відділи поліції. Ми перші в Україні запустили поліцейські станції. 

Оперативне реагування на події, швидкий виїзд на місце злочину, допомога людям - усе це стало можливим із впровадженням поліцейських станцій.Хатія Деканоідзе пообіцяла всіляко сприяти у роботі новостворених станцій.

- Ми спробуємо зорганізуватися так, щоб у вас було все технічне обладнання, необхідне для поліцейських станцій, нова форма. Я вдячна об'єднаним громадам, бо ви показуєте приклад іншим регіонам, як повинні працювати люди, влада та поліція. Я сподіваюся, що такі станції, як грибочки, почнуть з'являтися у всіх куточках України.

Зацікавлені в співпраці з поліцією як громада, так і місцева влада.

- Максимально наблизити послуги до жителів області - головне завдання реформ, - зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. – Тому зараз ми працюємо над тим, щоб у кожній з 26 об’єднаних територіальних громад була поліцейська станція, Центр надання адміністративних послуг, місцева пожежна частина, фельдшерсько-акушерський пункт. Відтепер поліція набагато ближче до кожного з них. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми відкриємо у кожній громаді такі станції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.