Псевдопрацівники банку видурили у жителів Тернопільщини понад 20 тисяч гривень за два дні

Опубліковано в Новини 27.11.2017

Мешканці Тернопілля все частіше потрапляють на гачок аферистів. З 24 по 26 листопада за підступною схемою «Ваша банківська картка заблокована» потерпіло п’ятеро краян.

Афера відбувається наступним чином: спершу на мобільний телефон надходить дзвінок. Незнайомець представляється працівником банківської установи та повідомляє, що електронний гаманець людей заблоковано через збій системи або інші технічні причини.

Чоловік входив в довіру та дізнавався всю конфіденційну інформацію задля відновлення картки. Краяни розуміли, що їх ошукали лише коли на приходило смс-повідомлення про успішне зняття готівки.

Троє потерпілих жителі обласного центру втратили власних заощаджень на суму більше 20 000 гривень. Мешканець Монастириського району виявив відсутність 3000 гривень, а шумчанка втратила 1580 гривень. За допомогою ошукані мешканці краю звернулись до поліцейських. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області. 

За всіма фактами відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ – шахрайство.

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.10.2024 soroka
Тернопільська прокуратура: Будинок Інвалідів чи кузня Параолімпійців? 
Уявіть собі: ви проходите повз величну будівлю прокуратури в Тернополі. Але щось не так. Над…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.