Чого не слід залишати в авто розповіли тернопільські правоохоронці

Опубліковано в Новини 08.11.2017

На Тернопільщині продовжує зростати кількість випадків пограбування автомобілів.

Останній такий інцидент трапився у понеділок, 6 листопада близько 8:00 години. Свою машину Suzuki SX4 з виламаними вікнами та розтрощеним склом зранку на вулиці Сахарова застала тернополянка, яка і викликала поліцію. У потерпілої з автівки невідомі вкрали портфель із цінними паперами, паспорт та банківські картки.

У зв'язку із необачністю тернополян, які залишають цінні речі в своїх автомобілях, та щоб уберегти їх від неприємних випадків патрульні розповіли, які речі найчастіше приваблюють крадіїв:  

– Такі випадки непоодинокі в місті, тож краще не залишати цінних речей у салоні автомобіля. Адже це може стати легкою наживою для крадія. Найчастіше зловмисники викрадають ноутбуки, акумулятори, жіночі сумки, барсетки, документи, особисті речі та гроші. Задля попередження крадіжок, працівниками Управлінні патрульної поліції проводяться піші патрулювання в найбільш проблемних ділянках міста, - пояснює командир батальйону Олександр Лизун. 

Крім того, з метою профілактики крадіжок з автомобілів правоохоронці радять:

1. Встановіть звукову сигналізацію, основною функцією якої є налякати злочинця і повідомити власника про злом;
2. Замикайте машину, навіть, якщо залишаєте її ненадовго.
3. Не залишайте ключі в замку запалювання навіть у тих випадках, коли залишаєте авто у власному гаражі.
4. На ніч ставте автомобіль в гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють. Якщо зробити це неможливо, то залишайте машину у добре освітленому місці.
5. Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, магнітолу, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи (посвідчення водія, техпаспорт та інші).

Світлина від Патрульна поліція Тернополя.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

07.05.2024 soroka
Данія готова інвестувати у Тернопілля
Днями Тернопільщину відвідала делегація у складі представників гуманітарної місії ОБСЄ, представників українського бізнесу і данських…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.