З тернопільських кладовищ сміття вивозили вантажівками

Опубліковано в Новини 30.10.2017

Вже 1 листопада відзначатиметься День усіх святих. Через підготовку до цього свята сотні тернополян наводили лад на могилах свої родичів. Внаслідок цього суттєво збільшилася кількість відходів: лише за минулий тиждень працівники СКП “Ритуальна служба” вивезли десятки вантажівок відходів із міських кладовищ.

Як повідомляють в управлінні ЖКГ, переважно серед сміття – штучні пластикові квіти та вінки. Оскільки такий спосіб вшанування померлих рідних неабияк шкодить екології та може призвести до виникнення пожеж (адже згідно українських традицій поряд штучних легкозаймистих квітів на могилах запалюють і лампадки), тернополян вже другий рік поспіль закликають відмовитись від пластмаси та замінити її на живі квіти.

-Люди впродовж останніх днів прибирають на могилах, замінюють старі вінки на нові. Пластикових відходів дуже багато, тож просимо тернополян прислухатися до рекомендації Бюро УГКЦ з питань екології, яке закликає українців відмовитися від традиції нести на могили родичів штучні квіти, адже вони шкодять оточуючому середовищу. Загалом традиція штучних квітів не має глибокого коріння і народилася в останні десятиліття. Під нею немає ніякої релігійної чи духовної основи, тому сподіваємося, що люди усвідомлять її шкідливість і відмовляться від пластику. В багатьох європейських країнах штучні квіти заборонено приносити на кладовище, там приносять тільки живі квіти і віночки з живих квітів, - пояснює головний спеціаліст відділу благоустрою та екології Оксана Ілліч.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.