У тернопільському сквері зріжуть старі дерева

Опубліковано в Новини 28.10.2017

Триває реконструкція скверу між житловими будинками на вулицях Медовій та Танцорова поблизу площі Героїв Євромайдану. Працівники підрядної організації приступили до встановлення бордюрів.

Як кажуть в управлінні ЖКГ, аби відпочинкова зона була ще більш комфортною для жителів, окрім облаштування пішохідних доріжок, тут замінять і зелені насадження - озеленення в межах скверу передбачене титульним списком.

В  основному на території скверу були приватні будинковолодіння, такі собі сільські хатки. Відповідно і дерева росли плодові – алича, вишні, груша, горіхи. Ці дерева в умовах міста накопичують хімічні сполуки, тому є вкрай небажаними для споживання, однак дітлахи не запитують перед тим, як з’їсти ту ягоду. Окрім того, заборона висаджування плодових дерев передбачена «Правилами благоустрою м. Тернопіль». Тому проектом було передбачено заміну зелених насаджень на так звані «міські» дерева. Також на вказаній ділянці були і дерева, що досягнули своєї вікової межі.

Концепція озеленення цього скверу спланована таким чином, щоб тут можна було спокійно прогулюватися, адже у старих кущах  частенько полюбляли проводити час безхатьки, відтак там завжди було повно сміття, шприців, пляшок тощо. Після завершення реконструкції та висаджування нових дерев це буде цілком новий громадський простір.

До проектування оновленого скверу  були залученні ландшафтні архітектори, які уважно підійшли до підбору нових дерев. Відтак вже незабаром у сквері висадять дуби, клени та червонолистий барбарис.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.