У Тернополі свято Покрови відзначили урочистою ходою на честь Героїв та борців за волю України

Опубліковано в Новини 16.10.2017

У Тернополі свято Покрови відзначили Богослужінням за мир та урочистою ходою на честь героїв та борців за волю України. Окрім цього, відбувся молебень біля пам’ятника Степану Бандері, а хорові колективи виконали гімн УПА «Зродились ми великої години». Про це повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради. 

Очільник Тернополя Сергій Надал привітав усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, 75–ої річниці утворення Української Повстанської Армії, Днем українського козацтва та Днем Захисника України.

- 14 жовтня – символічне свято для українців, адже цей день особливо шанували козаки, повстанці та захисники України. Віра у заступництво Богородиці допомагала українцям зупиняти чужоземні орди і перемагати впродовж століть. За цей час гасло: «Слава Україні! Героям Слава!» стало сакральним для усього українського народу. Нехай Господь дасть нам більше сили, віри та терпіння, а наша щира праця на благо родини, громади, країни та заступництво Богородиці зроблять Україну заможною і сильною, - звернувся до присутніх міський голова. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

09.05.2024 soroka
Віталій Кличко: Валерію Залужному та Ліні Костенко присвоєно звання почесних громадян міста Києва
Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за присвоєння звання Почесний громадянин міста Києва колишньому…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.