«Цілком природно, що з грошима приходить і відповідальність» - Ігор Побер про фінансування пільг із місцевих бюджетів

Опубліковано в Новини 30.09.2017

Народний депутат від фракції БПП, який представляє Тернопільську область, прокоментував подану Урядом в бюджеті ініціативу про передачу місцевим бюджетам повноваження на фінансування пільг з оплати житлово-комунальних послуг.

- Цілком природно, що влада на місцях отримує не тільки ресурси, а й відповідальність у вигляді оплати пільг на проїзд, фінансування профтехосвіти чи пільг на житлово-комунальні послуги. Кошти передаються на місця. Кожна громада на свій лад розподіляє їх. В мене в області одна з громад отримані кошти поклала не депозит. За рік часу з тих відсотків вони спромоглись додатково купити техніку для прибирання, пару тракторів тощо. І це чудово, однак, я вважаю, що коли громадам передаються кошти на місця, їм потрібно передавати й частину обов’язків і відповідальності у вигляді пільг, - зазначив нардеп.

Як зазначають в Уряді, реформа місцевого самоврядування в Україні мала на меті не лише надати місцевій владі більше фінансових важелів і повноважень, але й додати певної відповідальності.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.