У Тернополі відбулась наукова конференція присвячена Соломії Крушельницькій

Опубліковано в Новини 01.10.2017

У рамках вшанування 145-ої річниці від дня народження славетної української співачки Соломії Крушельницької у залі Тернопільського державного музичного училища ім. Соломії Крушельницької відбулася Регіональна наукова конференція, присвячена творчості нашої знаменитої землячки.

Участь у конференції взяли тернопільські музикознавці та гості, власні дослідження життя та творчості славетної співачки запропонували до уваги присутніх працівники меморіальних музеїв Соломії Крушельницької.

Окрім цього, відбулась презентація перевиданої та доповненої книги відомого Тернопільського краєзнавця, фольклориста й етнографа Петра Медведика «Віночок Соломії Крушельницької». Цю збірку представили донька автора – Лариса Вишневська, директор видавництва «Джура» Василь Ванчура, директор меморіального музею і села Біла Надія Зюбровська і заступник голови обласної ради Любомир Крупа. Ініціатором перевидання, яке присвячене ювілею Соломії Крушельницької, виступив добре відомий тернополянам благодійний фонд «Соломія», меморіальний музей у села Біла, Тернопільська обласна рада та облдержадміністрація. Про це повідомили у прес-службі Тернопільської обласної ради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.05.2024 soroka
«УДАР Віталія Кличка» висловив солідарність з грузинським народом
Фракція партії «УДАР Віталія Кличка» висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.