Всі три медалі завоювали тернопільські віндсерфінгісти

Опубліковано в Новини 26.09.2017

"Золото", "срібло" та "бронзу" вибороли тернопільські віндсерфінгісти на Чемпіонаті України з вітрильного спорту, який тривав впродовж шести днів в акваторії Київського водосховища.

Як розповів тренер наших спортсменів Олексій Нижегородов, незважаючи на складні погодні умови, штормовий вітер та дощ, півтораметрові хвилі, тернополянам, які до слова є вихованцями КУТОР ШВСМ та КДЮСШ з водних видів спорту, вдалося здобути медалі у кожній з вікових категорій.

Зокрема, перше місце в своїй віковій групі виборола тернопільська учениця 6-Б класу ТСШ №3 Аліна Нижегородова і тим самим стала наймолодшою чемпіонкою України за весь час існування тернопільського віндсерфінгу. Дівчина через сильний вітер пропустила перегони першого дня, однак, вже в другий день відіграла у своїх суперниць з міста Курахово (Донецька область) програні бали і першою пройшла усі перегони.

Не менш вдалим був виступ і її колеги по команді, чотирнадцятирічного учня Тернопільської ЗОШ №4 Івана Колодницького, який посів друге місце серед юнаків до 17 років. Дорослі віндсерфінгісти, які змагались на вітрильних дошках класу «RS:Х», також продемонстрували усі свої досягнення в підготовці за цьогорічний сезон. Так, Мар’ян Волинець (студент ТНЕУ) здобув бронзову нагороду, поступившись спортсменам з Миколаєва та Дніпра, які вже мають досвід міжнародних змагань.

Загалом участь в Чемпіонаті взяло понад сімсот спортсменів: діти, молодь та дорослі з усієї країни, які виступали в дитячих олімпійських класах яхт, класах спорт-ботів, крейсерських яхт, катамаранів на шести дистанціях. Змагались навіть яхти на радіокеруванні. Подібний вітрильний фестиваль в Україні проводився вперше.

До слова, відомий тернопільський віндсерфінгіст Сашко Тугарєв не брав участі у чемпіонаті України, оскільки в ці дні виступає на Чемпіонаті світу з віндсерфінгу, який проходить у Японії.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.05.2024 soroka
Мер Києва Віталій Кличко терміново передав 150 fpv-дронів, квадрокоптери та системи РЕБ захисникам Вовчанська
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.